ANTARES
Autors: Luis Eduardo de Oliveira "Leo" (guions i dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, 2012. Editorial Dargaud

Tercer cicle de Les mondes d'Aldebaran

Acceptada la impossibilitat de colonitzar Betelgeuse les grans empreses terrestres busquen altres móns per ser explotats. En concret la Forward Entreprises dirigida per una persona molt influida pel seu germà, líder d'una secta religiosa ultraconservadora, preten establir una colònia que es guïi per uns preceptes inspirats en la Biblia interpretada de forma literal i restrictiva. Potser és una clara referència al que practiquen alguns grups islamites.
Com que per aquest projecte cal una figura pública capaç d'engrescar als inversors acudeixen a Kim Keller que gaudeix de gran prestigi pel paper que va desenvolupar a Betegeuse. Quan Elijah Thorton, el president de Forward, parla amb Kim per demanar-li que formi part del projecte li amaga però que tenen proves d'uns estranys fenòmens que poden posar en perill els humans que es desplacin a aquell planeta.
L'expedició està integrada, a més de Kim i alguns dels seus amics que ja coneixem de les aventures anteriors, per una policia de seguretat que depèn directament de la Terra i el grup de colons reclutats per la Forward quasi tots membres de la secta religiosa del germà del president.
Com és lògic el conflicte esclatarà aviat. Només la intervenció d'extraterrestres que acaben mostrant-se als humans evitarà la mútua destrucció dels grups.
Aquesta tercera part del cicle amaga, però, algunes sorpreses a més de introduir problemes de tipus ètic o moral. Hi ha per una part la diferent manera d'entendre les relacions de domini i poder entre sexes emparades amb discutibles principis religiosos. Hi ha, també, una reflexió sobre l'expansió de la humanitat. En el text podem llegir "Ningú ens dona dret a arribar a un món intacte que ha construït el seu ecosistema a través de mil·lenis i començar a fer-ho malbé tot amb les nostres grapes". La realitat, però, és que el planeta Terra no té els seus recursos il·limitats. Cal buscar la solució en el mateix planeta a no hi haurà més remei que sortir a l'espai exterior?.

El món del còmic
Toni Segarra