KENYA
Autors: Rodolphe Daniel jacquette "Rodolphe" (guions) i Luis Eduardo de Oliveira "Léo" (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, 2001. Àlbums Dargaud
 

KENYA és un còmic que reuneix tots els ingredients per ser un clàssic de la ciència-ficció més popular, aquella que està fermament convençuda de l'existència d'extraterrestres que ens visiten de manera regular i de la maldat intrínseca dels governs terraquis que s'entesten en amagar i negar alló que aquesta mena de públic considera tant fonamental i cert com qualsevol dogma religiós. Això no vol pas dir que KENYA sigui, segons per qui, un mal còmic sinó que, acceptant aquestes premises és, pel contrari, una obra digna de ser llegida i admirada.
La història comença l'any 1947 quan tots els membres d'un safari, organitzat per l'escriptor John Remington, desapareix misteriosament en aquell país africà després de ser testimonis de la presència d'un animal prehistòric. Una noia, Catherin Austin, dels serveis secrets britànics, arriba a Mombasa per investigar els fets sota la falsa identitat de professora d'anglès. Allà coneix dos companys que, s'intueix, poden també ser espíes i a un estrafolari compte italià poseedor d'un palau en mig del desert. La presència d'animals suposadament extingits fa milions d'anys es veu confirmada tant per l'observació visual com per les restes calcinades pel que, sembla ser, un platet volador. Però la presència d'un estrany cub en els soterranis del palau posa de manifest l'existència d'una tecnologia avançada i desconeguda pels occidentals que alguns atribueixen a la presència d'èssers alienígenes i d'altres prefereixen suposar és, no se sap si de bona fe per causa de la guerra freda o enganyosament per no alarmar a la població mundial, obra dels soviètics.
KENYA és una història encara no acabada i a cada àlbum nou (en el moment d'escriure aquesta fitxa, n'han sortit tres) els autors ens sorprenen amb noves propostes. Esperem que els editors es vegin en cor de publicar-la a casa nostra.

El món del còmic
Toni Segarra