LUC ORIENT
Autors: Michael Regnier "Greg" (guions) i Eddy Paape (dibuixos)
Lloc i data d'aparició: França, 19 gener 1967 . Revista Tintin

Sèrie de ciència-ficció que, d'entrada, alguns trobaran excessivament inspirada en FLASH GORDON. Els tres protagonistes Luc Orient, Hugo Kala i Lora Jordan ens recorden potser massa a Flash, a Dale Arden i al doctor Zarkov.

Una diferència, però, és que els primers no els caldrà anar a un altre planeta per saber que s'hauran d'enfrontar amb Julius Argos que només veure-li la cara ja sabem que és el dolent. Encara que els autors ens presenten Luc com un científic el seu comportament és mes aviat el d'un playboy una mica fatxenda i les seves aportacions a les investigacions es redueixen bastant a la seva capacitat de donar cops de puny.

Greg intenta donar originalitat diferenciant-la de la de Raymond i per aconseguir-ho en lloc de portar els terrestres a Mongo porta els natius de Terango aquí. Però tothom coneix molt a dons el que hi ha a la Terra i l'aventura dona poc de sí en el terrenys de la ciència-ficció. Per això en el tercer episodi hi ha un canvi total de rumb i com la sèrie primera ara son els humans el que van a Terango que ha caigut en una dictadura a mans de Sectan. I per seguir amb el model allà trobaran homes llangardaix i homes falcons. L'aventura de Terango acaba, però, en el cinquè episodi. A partir del sisè els autors exploren altres formes de ciència-ficció més properes als nostres temps i entorn.

Com que les condicions de vida del planeta son diferents de les de la Terra el guionista intenta explicar sempre com és possible l'adaptació. Tenint en compte que la sèrie anava publicada a la revista Tintin dirigida a un públic infantil i juvenil aquestes explicacions es converteixen en parrafades incomprensibles que frenen l'acció i no aporten major interès. Tanmateix va ser molt acceptada a França fins l'any 1984 que va quedar interrompuda per la mort de Greg sense que Paape volgués continuar-la. Es va seguir publicant els seus àlbums fins l'any 1999. Aquí només dos àlbums a Ediciones Zinco i episodis a la revista Mortadelo.

 

El món del còmic
Toni Segarra