EL MÓN DEL CÒMIC
La portada es canvia el començament de cada mes


BIOTOPO és una interessant i contradictòria història ecologista que posa en qüestió una bona part els seus plantejaments. Tres policies a bord d'una nau espacial son enviats a un sorprenent planeta la quasi totalitat del qual és una immensa selva verge. Només enmig d'aquesta exuberant vegetació una petita construcció humana -el Biotop- aplega un grup de científics amb la missió d'estudiar les particulars característiques d'aquest sorprenent món.

Entre aquests científics un d'ells -geòleg- ha estat assassinat pel seu ajudant que un cop detingut s'ha suïcidat. Atesa la sexualitat dels dos tot fa pressuposar que les dues morts has estat motivades per una qüestió passional. Tanmateix pot haver-hi una diferent explicació si parem atenció que els geòlegs son odiats per la resta de científics ecologistes que creuen que els primers estan treballant per possibilitar la futura instal·lació d'indústries mineres. Cosa que significaria la destrucció del idíl·lic planeta.

PIEL DE HOMBRE és una novel·la gràfica dibuixada per Boulard Hubert conegut per Zanzim, mort el febrer del 2020, i que ha obtingut, entre altres premis, el de millor àlbum al festival d'Angoulême de l'any 2021.

La història se situa en la Itàlia del Renaixement quan encara moltes poblacions no han sortit d'una edat mitjana fosca dominada pel fanatisme d'una religió opressiva i obsessionada per la sexualitat.

El llibre d'un grafisme senzill, expressiu i elegant amb personatges caricaturescs, molt agradable de mirar i llegir, és un relat sobre la tolerància i la identitat sexual fet de manera poètica però també com una sàtira sociològica i una despietada crítica a la religió catòlica pel seu desequilibri a l'hora de jutjar la conducte d'homes i dones sempre en perjudici de les segones.

L'Àlbum del mes: LAS 7 VIDAS DEL GAVILÁN