EL MÓN DEL CÒMIC
La portada es canvia el començament de cada mes

DIENTE DE OSO comença l'any 1944 quan el tinent polonès Max Kurtzman, nacionalitzat nord-americà, pateix a bord d'un portaavions l'atac de kamikazes japonesos. En un moment de repòs comença a recordar la història d'una amistat entre tres infants polonesos, dos nens i una nena, a la Silèsia de la primera meitat dels anys trenta quan Hitler arriva al poder i vol annexionar a Alemanya aquells països que, ell considera, formen part de l'imperi alemany.

Max, Hanna i Werner son uns entusiastes de l'aviació i pioners en invents que apliquen, amb èxit i més sovint amb fracassos, en un intent de desenvolupar-la. Quan ben aviat els alemanys ocupen la regió els odis fanàtics contra nacionalistes i jueus provocaran actes que posaran en perill el jurament d'amistat i lleialtat que tots tres simbolitzen amb una dent d'ós cavernari que porten penjada al coll.

La història barreja aquests personatges de ficció amb personatges i fets històrics comprovables.La semblança de Max amb Werner Königsberg el porta a ser considerat un espia nazi que només pot salvar-se si es compromet a dur a terme una missió en territori alemany.

SCIUSCIÀ (SUCHAI en la versió espanyola) és, probablement, el primer còmic inspirat en el neorealisme italià i, segur, el més important de tots ells.

Eren uns moments d'escassetat de tota mena i els tebeos es feien en un paper econòmic i en tires retallades semblants a les Daylies americanes. Va ser la manera en que es va publicar SUCHAI. Més tard es van agrupar en quaderns de tres episodis en format vertical.

SUCHAI narra les aventures de Nico que acompanyat per la seva amiga Fiammeta -Alondra en la versió espanyola- han de portar des de Nàpols, un missatge a Roma ocupada encara pels alemanys. En aquesta ciutat trobaran Pantera que s'unirà a les aventures de la parella i es convertirà en un personatge imprescindible.

La sèrie no amaga la realitat del poble italià. La gent vetlla per la seva supervivència encara que sigui a costa de robar, matar, trair o denunciar a d'altres compatriotes. Veiem la misèria de la gent cercant menjar o aixopluc.

La primera part de SUCHAI va tenir una gran acceptació per part del públic. El realisme, però, dels episodis va desaparèixer quan les aventures es van traslladar a d'altres països i, aleshores, les vendes van decaure ràpidament.

L'Àlbum del mes: DOCTOR NIEBLA